Kaas van Hans
Aanmelden Nieuwsbrief


Aanmelden!
Welkom bij Wijn Fred
 

Hans Dokter, onze loslopende kaasencyclopedie, zal hier elke maand een mooie speciaal geselecteerde kaas omschrijven, die alleen op te halen zijn bij Restaurant Fred na bestelling. Dit uiteraard om problemen met de post te voorkomen. Hans is al sinds jaar en dag onze kaasmeester en verbaast ons elke keer weer met zijn ontdekkingen. Elke avond loopt hij vol trots met z’n kaaswagen met zo’n 70 soorten kaas langs de tafels. Vaak hij krijgt de vraag waar zijn kazen vandaan komen. Dit gaat via een aantal vaste leveranciers in binnen en buitenland. Er rijdt zelfs 1 a 2 keer per week een leverancier naar de markthallen in Parijs om voor ons de kazen uit te kiezen.

De eerste kaas die we voor u selecteerden is echter een kaas van eigen bodem. De bunkerkaas, waarmee we in het restaurant ook 1 van de smakelijke hapjes bij het aperitief maken. Bunkerkaas wordt in Twente gemaakt van koemelk, in Daarle. Zeven maanden gerijpt in oude munitie bunkers wat ervoor zorgt dat het een uiterlijk heeft van een wat oudere kaas, maar een smaak van een heerlijk zacht belegen kaas. Speciaal ontwikkelde recepturen met onder andere speciaal zuursel en plantaardige stremsel en er worden geen kleurstoffen gebruikt. De smaak is licht pikant.

Kazen kunnen alleen na bestelling worden afgehaald bij restaurant Fred.

 

Aantal weergegeven:
Sorteren op:
Er zijn geen producten in deze categorie.